062 650 152 | Real House d.o.o. Licencirani posrednik za promet i zakup nepokretnosti reg. br. 177 | [email protected]

Sremska Kamenica kao najtraženija lokacija za kupovinu nekretnina, da li je zaista tako.

Sremska Kamenica je gradsko naselje grada Novog Sada, sa kojim je povezana velelepnim Mostom Slobode, na desnoj obali Dunava sa jedne i Fruške Gore sa druge strane.

Prema popisu od 2002. godina Kamenica je imala oko 11000 stanovnika, ali je danas taj broj sigurno znatno veći.

Sremska Kamenica je dobila ime verovatno po kamenu koji se eksploatisao na Paragovu (deo Kamenice).

Sremska Kamenica kao mesto stanovanja jedno je od najtraženijih i najpoželjnijih lokacija i prigradskih naselja Novog Sada, kako zbog svog pložaja i blizine Novog Sada, zbog Dunava i Fruške Gore, tako i zbog infrastruktute i ostalih stvari neophodnih za kvalitetan život. Kamenica ima zabavište, osnovnu školu Zmaj Jova Jovanović, crkve, prodavnice, pijacu, banke, poštu, a gradskim autobuskim prevozom je odlično povezana sa Novim Sadom i okolnim naseljima.

Sremska Kamenica je naročito poznata po Institutu za kardio vaskularne bolesti kao jednoj od najprestižnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji i šire, po srednjoj školi unutrašnjih poslova i dečijem selu koje zbrinjava decu bez roditelja, rodnoj kući Zmaj Jove Jovanovića koja je pretvorena u muzej, Kameničkom parku i privatnom fakultetu Fabus.

 

Po cenama nekretnina Sremska Kamenica je sigurno njatraženije mesto za život u okolini Novog Sada pa su tako su kuće u Sremskoj Kamenici želja mnogih koji žele živeti van grada ili placevi u Sremskoj Kamenici koji su posebno na ceni jer u grada gotovo da nema mesta za gradnju porodičnih kuća, a zbog velikog broja vikend naselja na obroncima Fruške Gore vikendice u Sremskoj Kamenici su posebno interesantna kategorija. Iznajmljivanje kuća u Sremskoj Kamenici takođe je konstantno popularno i uvek se traže dobre kuće za stanovanje.

Sremsku Kamenicu inače čine, pored centralnih delova Gornje i Donje Kamenice, nekoliko naselja koja se iz godine u godinu naseljavaju sve većim brojem ljudi: Tatarsko brdo, Čardak, Bocke, Glavica, Paragovo, Popovica, Grigovac, Atriljevo i gde sve veći broj Novosađana ali i ljudi koje dolaze u Novi Sad nalazi svoje mesto za stanovanje, a Sremska Kamenica kao najtraženija lokacija za kupovinu nekretnina to opravdava.

Ukoliko i Vi tragate za lokacijom koja bi Vam život Van grada učinila lepšim i kvalitetnijim, ne ustručavajte se da nas kontaktirate, možda i Vama možemo pomoći.

Vladimir Rafajlović

Real House doo

[et_social_share] [fblike]