062 650 152 | Real House d.o.o. Licencirani posrednik za promet i zakup nepokretnosti reg. br. 177 | [email protected]

Često u našoj agenciji dobijamo pitanje “Za koliko vremena možeta da nam prodate nekretninu”.

To je pitanje za milion dolara i odgovor na to pitanje Vam neće dati ni jedan ozbiljan agent jer brzina prodaje nekretnine, pogotovo na našem tržištu uslovljena je brojnim okolinostima.

9 grešaka koje morate izbeći kod prodaje nekretnine

Mi ćemo Vam predstaviti pet osnovnih razloga zašto se nekretnina dugo prodaje i ne može da nađe kupca, a Vi kao prodavci možda ćete konačno pronaći razlog zašto još niste prodali Vašu nekretninu, a da toga i niste svesni.

Visoko cena je prvi i najčešći razlog duge prodaje nekretnine

Ukoliko niste formirali korektnu i realnu tržišnu cenu nemojte očekivati da ćete brzo prodati Vašu nekretninu, samo ćete potrošiti dragoceno vreme, a pre ili kasnije shvatićete da je danas cena najbitniji kategorija. Konsultujte se sa iskusnim agencijama i ljudima čiji je to posao.

Neuređenost papirologije kao čest slučaj

Prvo papiri pa onda prodaja, to je deviza mnogih kupaca. Ne budite lenji, sredite papire, uknjižite nekretninu, pre ćete je prodati, postićete bolju cenu. često se strećem sa prodavcima koji kažu, samo neka se kupac pojavi, a ja ću za par dana srediti papire. Tih par dana se uglavnom pretvori u par godina i od prodaje nema ništa.

Loše predstavljena nekretnina na tržištu i neadekvatan marketing

Živimo u vreme digitalnog marketinga gde kupci pretražuju oglase putem kompjutera i telefona, vizuelni efekat je veoma bitan, dobre i kvalitetne fotografije i video snimci značajno pomažu u prodaji jer izdvajaju vašu nekretninu od drugih prosečnih, a dobar i potpun opis nekretnine sa relevantnim informacijama mogu Vam pomoći da Vaša nekretnina brže pronađe kupca

Nesređena nekretnina odbija kupca

Prvi utisak je najvažniji, to je pravilo koje svaki prodavac mora da nauči. Kada kupac prvi put dođe da gleda nekretninu od prvog utiska mnogo zavisi njegova dalja zainteresovanost, popravite prozore i vrata, podignite roletne, zamenite sijalice koje rade, pospremajte nekretninu, rasklonite nered i suvišne stvari, pokosite travu, okrečite prljave zidove, sve to jako malo košta a mnogo znači kod prodaje nekretnine.

Odabir lošeg agenta i agencije

Svakako da Vam savetujem da prodaju nekretnine prepustite profesionalcima čiji je to posao i koji znaju kako se to radi, njihovi saveti mogu ubrzati prodaju Vaše nekretnine i uštedeti Vam vreme koje je danas značajan resurs. Odaberite agenciju po preporukama ili Vašem ličnom nahoženju, kontaktirajte agente raspitajte se o uslovima saradnje i tome šta Vam mogu ponuditi da brže prodate nekretninu.

10 razloga zašto nekretninu trebate prodavati preko agencije

Bonus savet: ne zaboravite da radite samo sa licenciranim agencijama, a njih možete pronaći u registru posrednika.

Vladimir Rafajlović generalni menadžer Real house doo.

[et_social_share] [fblike]