062 650 152 | Real House d.o.o. Licencirani posrednik za promet i zakup nepokretnosti reg. br. 177 | [email protected]

PP Dobroselica

Prodaja Cena: od 195000€
Površina
10676 m2
Plac
10676 m2
Infrastruktura
struja, voda, asfaltni prilaz
Vlasništvo
Uknjiženo
Mesto
Lokacija
Nema dodatnih informacija
Nema dodatnih informacija

Dodatne informacije

 • imanje na hektar zemlje
 • kuća za stanovanje
 • veliki plastenik
 • sopstvena voda
 • odlična lokacija
 • veliki turistički potencijal

 

Zlatibor na malo drugačiji način, Zlatibor u kome je sačuvana ona iskonska lepota prirode, Zlatibor u kome sva čula uživaju i osete ove predivne predele netaknute prirode na kojima bi nam mnogi pozadiveli.

Ukoliko u ovo doba preterane urbanizacije i tehnologije, brzog i stresnog načina života tragate za svojim parčetom zemlje na čistom vazduhu onda Vam ova naša priča može zvučati i više nego interesantno.

Ovo je priča o nekretnini gde možete sprovesti sve ideje vezane za biznis u turizmu ili jednostavno želite svoje imanje u netaknutoj prirodi, na čistom vazduhu sa sopstvenom vodom, šumom, potokom.

 

Zlatibor –  selo Dobroselica

Ovo imanje nalazi se u selu Dobroselica na 1000 m nadmorske visine u području zaštićenom od vetrova.Dobroselica je udaljena svega 14 km od centra Zlatibora i na svega 2 km od kaubojskog sela El Paso, magistralnog puta za Crnu goru i 2 km od sela Vodice. Nedaleko od samog imanja, u centru sela, nalazi se jedna od najstarijih crkvi u Srbiji-Crkva brvnara Svetog proroka Ilije iz 1821. godine. Ovde se nalaze i najveća i najstarija stabla crnog bora -starih preko 350 godina. Na svega par kilometara je pećina Prerast, Kameni most a ovde se nalaze dva fantastična vidikovca sa kojih se pruža neverovatan pogled na planine Srbije i okruženja.

Ovaj kraj je bio inspiracija za snimanje mnogih kultnih filmova a “Crni bombarder” je samo jedan od njih.

Ono što treba napomenuti jeste da je planirano probijanje puta do Tornika i Ribničkog jezera koji bi ovu lokaciju učinio još više interesantnom a u planu je i postavljanje ulične rasvete.

Samo selo i okolina spada u Park prirode druge kategorije-predeo sa izuzetnim prirodnim odlikama.Ovaj kraj je po svemu mističan, još uvek nedovoljno istražen i to mu daje posebnu draž i lepotu.

 

Hektar placa sa frontom od 155 m

Plac površine 10676 m2 ima neverovatan front duzine 155 m  prema glavnom asfaltnom putu koji vodi do centra sela, sa  druge strane je omedjen potokom i šumom. Zamislite koje to bogatsvo da Vam čista planinska voda protiče kroz plac.

Konfiguracija placa je takva da se plac od glavnog puta spušta prema šumi i potoku, koncipiran tako da je na jednom delu kuća i pomoćni objekat a na drugom zaravnjenom delu placa je postavljen veliki plastenik.

Ovakav komad zemlje na ovoj lokaciji  gotovo je nemoguće naći.

Na placu se nalazi preko 150 stabala starih sorti jabuke, šljive i orasa. Svo ovo voće je  naravno organsko i neverovatno ukusno i ne prska se.Oduševio nas je ukus stare autohtone sorte jabuke  “kožare” i “kolačare” i šljive “požegača”,”trnovača” i “drenovka”. Ovo je bez virusno područje gde se voće i povrće ne mora prskati hemijom i pesticidima.

Ceo plac je pokriven video nadzorom koga možete pratiti i putem mobilne aplikacije u svakom trenutku i sa bilo kog mesta.

 

Kuća površine 70 m2 sa izvorskom vodom i strujom

Na placu se nalazi i stambena kuća ukupne površine 70 m2 koja se sastoji iz  sobe, kuhinje i kupatila u gornjoj etaži. Kuća ima i terasu sa pogledom na ceo plac i šumu kao i predivne predele u okolini. Ova kuća ima i kameni podrum u kome se može čuvati svo ovo organsko voće.

U kući je uvedena struja, a zamislite voda je sprovedena u kuću direktno sa jednog od Zlatiborskih izvora koji puni bunar za nekoliko kuća u okolini. Sopstvena voda i to izvorska, da li ste svesni šta čujete… Proleće kada se budi priroda ili jesen kada su boje najizraženije i kada sa terase, ispijajući vruć čaj, slušate žubor potoka, on jedini narušava tišinu koja ovde prosto dominira.

Ne zna se da li je ovde lepše zimi kada zapada sneg i belina prekrije sve ove krajeve ili leti kada ne osetite vrućinu.

Na placu je i još jedan bunar, a ispod stare jabuke prirodni izvor.

 

Plastenik na placu sa sistemom navodnjavanja kap po kap

Na placu se nalazi plastenik i to ozbiljna konstrukcija  dimenzije 22x 56 metara a visine 6 m i to sa sve folijom i sistemom za navodnjavanje kap po kap. Plastenik je površine 1200 m2.Plastenik na dve vode  i  kao takav jedinstven objekat u kraju i okolini.

MI bi ovo nazvali imanje sa ogromnim potencijalom. Dovoljno je samo da postavite još nekoliko drvenih brvnara i posao može da počne, a u kombinaciji sa zdravom hranom (gde Vam plastenik itekako može pomoći), čistom vodom, prirodom, dobrom infrastrukturom i povezanošću sa okolinom te mistikom i lepotom celog ovog kraja granica nema.

Ovde Vam je priroda sve dala, suština je to prepoznati, ceniti, očuvati i naograditi. Suština je ovo mesto približiti gradskom čoveku, ljudima koji žele kvalitetan odmor, ljudima koji se žele spojiti sa prirodom, koji decu žele približiti prirodi, a takvih je danas u neverovatnom broju, samo im treba servirati i ponuditi ovako jednu upakovanu priču.

 

Ono što se ovde prodaje ste pročitali, a ono što se ovde dobija za ovu cenu neprocenjivo je.

 

Ovo imanje Vam omogućava registrovanje poljoprivrednog gazdinstva …

U nesvakidašnjem planinskom pejzažu sa skrivenim biserima prirode i ovakav Zlatibor privlači ljubitelje prirode i zdravog načina života pa se nadamo da će i ova nekretnina naći put do pravog kupca.

U ovom kraju gotovo da nema placa na prodaju…Dobroselica je vrlo tražena a neke javne ličnosti su već prepoznale njen potencijal i potencijal celog kraja i upravo ovde napravili parče raja samo za sebe.

Plac i kuća su uknjiženi sa čistim papirima i vlasništvom, tako da ceo posao možemo veoma brzo završiti, a Vi odmah možete ovo koristititi.

Nama je pripalo veliko zadovoljstvo da posredujemo u prodaji ovog imanja da Vam prenesemo bar deo one energije koju smo osetili boraveći na ovom imanju.

Ako smo Vas zainteresovali, kontaktirajte nas da se ispričamo, pitajte ako smo nešto izostavili, Sanja i Vladimir će Vam veoma rado objasniti i pojasniti, pokazati sve ovo što ste gore pročitali.

Kontakt

  Vladimir Rafajlović

  agent pic

  Kontaktirajte nas:


   Sanja Rafajlović

   agent pic

   Kontaktirajte nas:

   Ključne reči:
   '; wpvViewHead.appendChild(wpvViewExtraCss);