062 650 152 | Real House d.o.o. Licencirani posrednik za promet i zakup nepokretnosti reg. br. 177 | office@realhouse.rs

garaza 640Englezi ulažu i investiraju u nekretnine u Novom Sadu, to mi je prvo palo na pamet kada sam nedavno sreo i upoznao izvesnog gospodina iz Birmingema.

To bi za naše tržište bila izvanredna novost jer su Englezi kao investitori sigurno svetski šampioni, kako bi mi rekli “imaju nos”. U svim tranzicijskom zemljama na tržištu nekretnina su se kao prvi stranci pojavili Englezi, mnogo pre drugih, a to je najbolji dokaz o atraktivnosti tržišta i njegovoj perspektivi, tako je bilo u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj pa i Crnoj Gori.

Na našu žalost ovo je sasvim drugačija priča, naš Englez je u Novom Sadu domaći, šest godina je stanovnik našeg grada, umetnik je po profesiji koji ima svoji filozofiju ulaganja i investiranja.

Naime, sav novac koji je zaradio uložio je u kupovinu garaža u Novom Sadu, ima ih 15 do sada i tu ne namerava stati. Veoma interesantno razmišljanje, a zašto garaže, odgovor je bio i više nego pragmatičan, jednostavan, tipičan za jednog anglosaksonca.

“Za stan čija je kirija 150 evra, moram da platim oko 30.000€, a za taj novac kupim tri garaže i svaku izdajem za 50 evra mesečno, nemam komunalnih troškova, nemam nameštaja, nemam podstanara, nema papirologije, ne jurim podstanare koji su napravili veliki telefonski račun i pobegli, mogu mi ukrasti samo sijalicu.”

Naravno da nakon ovakvog odgovora svako dodatno pitanje bi bilo suvišno, razmislite i sami…

[et_social_share]